INTEGRACIJA MOČI S SANJO

Potovanje iz telesnega k psihološkem opolnomočenju, skozi grajenje kapacitete za ostajanje z neprijetnim (občutki, čustva, misli, ki vzniknejo kot posledica prakse), kar neguje stik z občutkom in zavestjo o lastni moči, zmožnosti.

Joga soba, 26.11. od 10.00 – 12.00

Prispevek: 35 EURO, če plačate do 15.11. — >>> 30 EURO!
PRIJAVE ZBIRAMO TUKAJ

S pomočjo jogijskih asan, kalistenike, dihalnih tehnik, živalskega gibanja in somatskih terapevtskih praks, bomo delovali v smer integracije tam in takrat občutene moči. Raziskovali, kako lahko stik z občutkom lastne fizične moči, to da nekaj zdržimo, izvedemo in ponovimo, prenesemo na celoten sistem (na psihološko, mentalno sfero) in to izkušnjo zavestno uporabimo za grajenje kapacitete in rezilientnosti.
Delovali bomo v okviru svojih zmožnosti, iskali stik z lastnimi mejami, da bi odkrili svoje okno tolerance, mej pa ne bomo presegali, kajti kapaciteta se gradi postopoma in čuječe, skozi male obvladljive korake, ki ne preplavijo sistema (titracija – sočutno soočanje) temveč ga opolnomočijo za potovanje v smer večje svobode (ekspanzija).

Namera prakse:

Ohranjanje prisotnosti in ostajanja z izzivalnimi občutki, čustvi in mislimi, v trenutkih, ko čutimo vzgib k pobegu, disociaciji (v primerjanje, razmišljanje, pripovedovanje sebi, da zmoremo/ne zmoremo, razmišljanje o opravkih)
vsaj še en dih preden zapustimo položaj. Vzorec bomo ponavljali v vsaki obliki in tranziciji.

Konkretno o tem kako bomo delali:

Skozi prakso vas bom usmerjala k ostajanju z neprijetnimi občutki (tu ni govora o bolečini, temveč o izzivu, ko z uporabo fizične moči v intenzivnejših položajih in tranzicijah vztrajamo), za razliko od običajnih vzgibov, ki jih občutimo, ko se soočimo z izzivi – razmišljanje o nečem drugem (torej ločitev od občutkov v telesu) ali pa ob prvem stiku z neprijetnim zapustiti položaj, odnehati.
Fizičen aspekt prakse nam bo služil zgolj kot orodje za raziskovanje globljih plasti našega bitja, naših vzorcev, obrambnih mehanizmov, občutkov in misli, ki se porodijo ob izzivih.

*ne gre zgolj za delavnico pri kateri bi se učili novega gibanja, to pa ne pomeni, da se nečesa novega ne boste naučili, le da to ne bo v osrednjem fokusu srečanja. Vsekakor pa se lahko osredotočate bolj na gibalni aspekt, če bi začutili, da trenutno ni čas za globlje delo. Krmilo je vedno v vaših rokah, vzamete tisto kar lahko in kar želite,
ponujeno bo vse in držala bom prostor za vse vaše procese.
Praksa torej postavlja pogoje za osredotočanje na bistvo delavnice, ki se ukvarja z vprašanjem kako se fizična moč lahko razširi na naše psihološko polje (raziskuje pogoje za to) in nam pomaga graditi rezilientnost za lažjo navigacijo po življenjskih oceanih.


O facilitatorki:


SANJA ZALAR GOSTIMIROVIĆ, psihosomatske prakse, čuječnost
(Več: http://sanjasana.si/sanjasana.html)
Iz socialnodelavne drže, ki v prostor prinaša opolnomočenje, sočutje in psihološko-družbeno perspektivo, vodim travmatsko in polivagusno informirane psihosomatske vsebine s terapevtskim potencialom.

PRETEKLE OBJAVE