portret-anja

Anja Brenko

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Joga pot​ pa je nadgrajevala pod mentorstvo​m različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi). Leta 2012 je spoznala Davida​ Regelina​, ki jo je navdušil nad sveto geometri​jo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih.​ V letu 2018 je svoje znaje poglobila na enomesečnem intenzivu v New York Cityju s starejšimi učiteljicami Katonah joge – Abbie Galvin, Nevine Michaan (ustanoviteljica) ter Dages J. Keates. Poleg tega zadnja leta redno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda, RIP). Je ​privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti.


Goran Koren

Gorana je joga navdihnila na njegovem prvem potovanju v Indijo leta 1998. Jogo uči od leta 2008. Leta 2012 je po petih letih šolanja pridobil certifikat Iyengar učitelja pod okriljem nemške Iyengar zveze. Iyengar joga ga je prepričala zaradi sistematičnega pristopa k učenju, poudarka na pravilnosti izvajanja položajev, profesionalnosti in kakovosti učiteljev s katerimi se je učil: Michael Forbes, Margareta Eckl, Kevina Gardiner (USA), Erike Repassy (HU). Učil se je tudi v Iyengar inštitutu v Puni. Na delavnicah v tujini so ga učili znani jogiji, kot so Gabriela Guibilaro, Manos Manouso in Laurence O’Toole, Joan White, Roger Cole, Laurie Blakeney, Stephanie Quirk… Hatha joga mu je veliko pomagala pri odpavljanju poškodb, ki se pogosto pojavljajo pri športih. V jogi goji proces poglabljanja vase ter samoraziskovanja.


Vanja Hrvatin

Vanja se je z jogo prvič srečala leta 2010 v Joga Sobi. Začetni trimesečni tečaj pod vodstvom izvrstne učiteljice Anje Brenko je nanjo naredil močan vtis. Želja po globljem spoznavanju te vede jo je (leta 2011) vodila na učiteljski program v Parinama šolo joge v Ljubljani, ki jo je vodil učitelj joge in somatike Blaž Bertoncelj. Joga je postajala vse bolj in bolj prisotna v njenem življenju. Različna orodja, ki jih joga ponuja, ji pomagajo do boljšega zavedanja lastnega telesa, do jasnejšega prepoznavanja različnih delov sebe in do bolj pristnega odnosa do sebe in drugih. Izkušnje in znanje je zadnja tri leta predajala v svojem joga centru v Kopru. Ker verjame, da boljši jutri temelji na združevanju, povezovanju, in ker je Joga Soba visoko kakovosten joga prostor na obali, se z veseljem pridružuje ekipi.


Mateja Moškon

Mateja je po uspešni gimnastični mladosti leta 2013 postala vaditeljica gimnastike. Svojo primarno strast je pred 6imi leti preusmerila v jogijske vode. Začela je s FaceForce jogo obraza, ker jo je zanimal celostni pristop je nadaljevala s tečajem joga učitelja JRS300. Zaključila je tudi izobraževanje stabilizacijske DNS metode. Vedno bolj se zaveda, da je vitalnost telesa odvisna tudi od mentalnega stanje človeka. Pri Blažu Bertonclju, mednarodnemu joga učitelju in terapevtu sedaj končuje izobraževanje Joga terapije. Po tem principu deluje tudi njena vadba Vitalna hrbtenica. Zasnovana je na prepletenosti moči, gibljivosti in stabilnosti našega centra. Mateja je ljubiteljica inverzij in zaklonov, sama rada eksperimentira, pri svojih vadečih pa daje prednost varnosti.


Jaka Kovač

Jaka se je z meditacijo in Kriya Tantra jogo srečal leta 2000 pri Poloni Sepe Hitchcox ter pri njej prakticiral 15 let. Končal je dvoletni intenzivni študij Kriya joge pri dr. Jonnu Mumfordu (Swami Anandakapila Saraswati). Je tudi voditelj izobraževanj povezovalne komunikacije, več let se je učil in prakticiral skupinski dialog, 20 let bil trener juda. Z Anjo skupaj vodita delavnice meditacije in Kriya Tantra yoge.


Maja Rodela

Maja se je z jogo začela spogledovati v najstniških letih. Približala ji jo je Anja Brenko na svojih pristnih in igrivih urah. Leta 2012 se je Maja preselila v Sydney, kjer se je njena jogijska vadba nadaljevala pod vodstvom učiteljev kot so Mark Robberds, Eileen Hall, Truth Robinson, Mysan Sidbo, Cora Geroux, Maurice Eberlein, Morgan Webert, Cecily Milne.. Med drugim je poglobila in disciplinirala svojo prakso, ko se je lotila osebnega eksperimenta in izziva vsakodnevne joga vadbe, ki je potekal 365 dni v prostorih Qi Health Yoga studio, Sydney. Leta 2015 zaključila dveleltno šolanje na NSW School of massage, kjer je postala certificirana terapevtka masaž s poudarkom na tehnikah in vedah tradicionalne kitajske medicine. Tam jo je pritegnila anatomija telesa in meridijanov, kar jo je popeljalo v svet Jin joge. 2017 je tako uspešno zaključila 50-urno izobraževanje za učiteljico Jin joge. Leta 2018 se je vrnila iz tujine in nadaljevala s svojo prakso v Joga sobi, kjer je marca 2020 zaključila 300-urni učiteljski tečaj joge pod mentorstvom Anje Brenko.
Maja rada raziskuje in se nenehno uči novih pristopov in poti joge. Z rednim izobraževanjem in obiskom raznolikih joga delavnic skrbi, da je njeno znanje v koraku s časom.


Barbara Stan

Barbari je gibanje vedno predstavljalo kreativen način izražanja. S svojim telesom in s sabo se je že od malih nog povezovala preko različnih športnih disciplin in gibalnih aktivnosti, kot sta rokomet in plavanje, njeno ustvarjalno plat pa so zapolnile različne plesne zvrsti. Leta 2010 se je prvič srečala z Iyengar jogo pri Kristini Suchy. Od takrat je joga njena prijateljica. Daje ji več kot le fizično aktivnost, moč in prožnost.
Z jogo raste. Je učenka joge. Po skupaj štirih leti redne prakse, je v začetku leta 2020 pod mentorstvom Anje Brenko pridobila certifikat joga učiteljice (Joga soba). V njenem procesu učenja jo navdušujejo tudi drugi učitelji (Goran Koren, Dana Auguštin, Vanja Hrvatin). Obiskovala je Flow mešanih gibalnih umetnosti pri Sanji Zalar Gostimirović, sedaj pa pod njenim vodstvom nadaljuje še z Budokon prakso.
Napaja se iz različnih stilov joge. V njej je še dosti Iyengar vpliva; Iyengarski poudarek glede ‘pravilnosti’ izvajanja položajev ji je dal zelo stabilen okvir, na katerem vseskozi nadgrajuje lastno prakso. Pomemben ji je dih, saj pomaga pri koncentraciji, pri premikanju mej in pri obračanju navznoter. Njeni nagibi pri vodenju praks so: sledenje lastnemu telesu, raziskovanje lastnih notranjih prostorov in t.i. “praznega prostora” – stanja brez misli –, ter mehkoba do samega sebe.
Na nivoju fizičnega telesa so njene prakse priložnost za ohranjanje mobilnosti sklepov, za povečanje prožnosti, za krepitev moči preko varnega izvajanja asan, tekočega pretoka med položaji in poudarka na dihanju. Na globljih nivojih pa ponujajo pot k sebi in gradijo temelje za osebno rast.
Sama pravi: “Joga je zame kot jezero, ki ga polni veliko studencev – prvi studenec prinaša vseprisotni dih in z njim energijo, drugi različne dihalne tehnike, tretji fizične položaje, četrti mantre itd. – in vsi ti potem odsevajo podobo jezera. Podobo, ki se bohoti v najboljši možni formi. In ta forma sem jaz.”Prostor – prvič v joga sobi?

Joga Soba je prostor za raziskovanje telesa, uma in duha. Tradicionalno jogo povezujemo z modernimi znanstvenimi dognanji ter jo v obliki preproste, a učinkovite vadbe približujemo ljudem vseh starosti.

V sproščenem in spodbudnem okolju se trudimo zadovoljiti individualne potrebe in želje udeležencev ter ponuditi uravnoteženo vadbo telesa in duha. Zavedamo se kompleksnosti modernega življenja, hitrega tempa in nenehnega stresa, zato se trudimo ustvarjati prostor, v katerem se lahko posvetite zgolj sebi. Poleg vsakodnevne redne vadbe Vinjasa, Hatha, Regenerativne in Iyengar Joge naš program vsebuje tudi poglobljene vikend delavnice, tečaje meditacije, dihalne vaje in tehnike sproščanja, poletni joga oddih v naravi, antistresne delavnice za organizacije in podjetja… Poleg skupinskih vadb se lahko odločite tudi za individualno vadbo. Veselimo se srečanja z vami in predaje redne in zdravilne moči joga prakse v vaše življenje.