NAŠA EKIPA

“Zavedamo se kompleksnosti modernega življenja in verjamemo, da je odgovor na to — efektivna, preprosta in uravnotežena vadba.”

– Kolektiv Joga Soba

Anja Brenko

Ustanoviteljica Joga sobe in Učiteljica joge
Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani ...
PREBERI VEČ

S pomočjo strokovnih učiteljev
boš spoznal/a vse različne stile joge.

Goran Koren

Učitelj joge
Gorana je joga navdihnila na njegovem prvem potovanju v Indijo leta 1998. Jogo uči od leta 2008. Leta 2012 je po petih letih šolanja pridobil certifikat Iyengar učitelja pod okriljem nemške Iyengar zveze...
PREBERI VEČ

Vanja Hrvatin

Učiteljica joge
Vanja se je z jogo prvič srečala leta 2010 v Joga Sobi. Začetni trimesečni tečaj pod vodstvom izvrstne učiteljice Anje Brenko je nanjo naredil močan vtis ...
PREBERI VEČ

Mateja Moškon

Učiteljica joge
Mateja je po uspešni gimnastični mladosti leta 2013 postala vaditeljica gimnastike. Svojo primarno strast je pred 6imi leti preusmerila v jogijske vode ...
PREBERI VEČ

Barbara Stan

Učiteljica joge
Barbari je gibanje vedno predstavljalo kreativen način izražanja. S svojim telesom in s sabo se je že od malih nog povezovala preko različnih športnih disciplin in gibalnih aktivnosti, kot sta rokomet in plavanje, njeno ustvarjalno plat pa so zapolnile različne plesne zvrsti ...
PREBERI VEČ

Anja Brenko

Joga pot pa je nadgrajevala pod mentorstvom različnih svetovno priznanih učiteljev (Jon Yuen, Richard Freeman, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M. V. Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev in drugi).

Leta 2012 je spoznala Davida Regelina, ki jo je navdušil nad sveto geometrijo telesa, pomenom forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih.

V letu 2018 je svoje znaje poglobila na enomesečnem intenzivu v New York Cityju s starejšimi učiteljicami Katonah joge – Abbie Galvin, Nevine Michaan (ustanoviteljica) ter Dages J. Keates.

Poleg tega zadnja leta redno študira Krija Tantra Jogo pod okriljem dr. Jonna Mumforda (Swami Anandakapila Saraswati) in Polone Sepe Hitchcox (Ambikananda, RIP). Je privrženka tradicionalnega znanja, ki ga povezuje z dognanji novodobne znanosti.

Goran Koren

Iyengar joga ga je prepričala zaradi sistematičnega pristopa k učenju, poudarka na pravilnosti izvajanja položajev, profesionalnosti in kakovosti učiteljev s katerimi se je učil: Michael Forbes, Margareta Eckl, Kevina Gardiner (USA), Erike Repassy (HU). Učil se je tudi v Iyengar inštitutu v Puni. Na delavnicah v tujini so ga učili znani jogiji, kot so Gabriela Guibilaro, Manos Manouso in Laurence O’Toole, Joan White, Roger Cole, Laurie Blakeney, Stephanie Quirk… Hatha joga mu je veliko pomagala pri odpavljanju poškodb, ki se pogosto pojavljajo pri športih. V jogi goji proces poglabljanja vase ter samoraziskovanja.

Vanja Hrvatin

Želja po globljem spoznavanju te vede jo je (leta 2011) vodila na učiteljski program v Parinama šolo joge v Ljubljani, ki jo je vodil učitelj joge in somatike Blaž Bertoncelj. Joga je postajala vse bolj in bolj prisotna v njenem življenju. Različna orodja, ki jih joga ponuja, ji pomagajo do boljšega zavedanja lastnega telesa, do jasnejšega prepoznavanja različnih delov sebe in do bolj pristnega odnosa do sebe in drugih. Izkušnje in znanje je zadnja tri leta predajala v svojem joga centru v Kopru. Ker verjame, da boljši jutri temelji na združevanju, povezovanju, in ker je Joga Soba visoko kakovosten joga prostor na obali, se z veseljem pridružuje ekipi.

Mateja Moškon

Začela je s FaceForce jogo obraza, ker jo je zanimal celostni pristop je nadaljevala s tečajem joga učitelja JRS300. Zaključila je tudi izobraževanje stabilizacijske DNS metode. Vedno bolj se zaveda, da je vitalnost telesa odvisna tudi od mentalnega stanje človeka. Pri Blažu Bertonclju, mednarodnemu joga učitelju in terapevtu sedaj končuje izobraževanje Joga terapije. Po tem principu deluje tudi njena vadba Vitalna hrbtenica. Zasnovana je na prepletenosti moči, gibljivosti in stabilnosti našega centra. Mateja je ljubiteljica inverzij in zaklonov, sama rada eksperimentira, pri svojih vadečih pa daje prednost varnosti.

Barbara Stan

Leta 2010 se je prvič srečala z Iyengar jogo pri Kristini Suchy. Od takrat je joga njena prijateljica. Daje ji več kot le fizično aktivnost, moč in prožnost.

Z jogo raste. Je učenka joge. Po skupaj štirih leti redne prakse, je v začetku leta 2020 pod mentorstvom Anje Brenko pridobila certifikat joga učiteljice (Joga soba). V njenem procesu učenja jo navdušujejo tudi drugi učitelji (Goran Koren, Dana Auguštin, Vanja Hrvatin). Obiskovala je Flow mešanih gibalnih umetnosti pri Sanji Zalar Gostimirović, sedaj pa pod njenim vodstvom nadaljuje še z Budokon prakso.

Napaja se iz različnih stilov joge. V njej je še dosti Iyengar vpliva; Iyengarski poudarek glede ‘pravilnosti’ izvajanja položajev ji je dal zelo stabilen okvir, na katerem vseskozi nadgrajuje lastno prakso. Pomemben ji je dih, saj pomaga pri koncentraciji, pri premikanju mej in pri obračanju navznoter. Njeni nagibi pri vodenju praks so: sledenje lastnemu telesu, raziskovanje lastnih notranjih prostorov in t.i. “praznega prostora” – stanja brez misli –, ter mehkoba do samega sebe.

Na nivoju fizičnega telesa so njene prakse priložnost za ohranjanje mobilnosti sklepov, za povečanje prožnosti, za krepitev moči preko varnega izvajanja asan, tekočega pretoka med položaji in poudarka na dihanju. Na globljih nivojih pa ponujajo pot k sebi in gradijo temelje za osebno rast.

Sama pravi: “Joga je zame kot jezero, ki ga polni veliko studencev – prvi studenec prinaša vseprisotni dih in z njim energijo, drugi različne dihalne tehnike, tretji fizične položaje, četrti mantre itd. – in vsi ti potem odsevajo podobo jezera. Podobo, ki se bohoti v najboljši možni formi. In ta forma sem jaz.”